top of page
Skärmavbild 2023-11-08 kl. 06.23.20.png

Om oss

Apelago Group AB är en dynamisk aktör inom turismindustrin med en rik historia som startade 2018 som ett evenemangsorienterat företag i den idylliska staden Trosa. Sedan dess har vi genomgått en imponerande expansion och diversifiering av vår verksamhet för att erbjuda en komplett och minnesvärd upplevelse för våra besökare.

År 2019 tog Apelago Group över förvaltningen av Trosa Gästhamn och genomförde en betydande utveckling genom att introducera Kölsvinet, en ny restaurang som snabbt blev en lokal favorit. Vår närvaro i Trosa stärktes ytterligare under 2020 när vi lanserade vår skärgårdstrafik med en reguljär turlista som tar våra gäster ut i den fantastiska Trosa Skärgård.

Vidare expanderade vi vårt erbjudande 2020 genom att överta Kråmö skärgårdsby, där vi erbjuder uthyrning av 13 stugor, bastu och en fantastisk konferensanläggning och festlokal. Denna tilläggstjänst bidrar till att skapa en komplett och mångsidig turistdestination.

År 2022 förstärkte Apelago Group ytterligare sin närvaro genom att överta Trosa havsbad & Camping, en omfattande anläggning med 300 campingplatser, 20 stugor och 8 glampingtält. Här har vi skapat ytterligare en nöjesdestination genom att introducera Algoth på Udden, en nyskapande restaurang som erbjuder en enastående gastronomisk upplevelse vid vattnet.

För att främja båtlivet och stärka vår koppling till lokalsamhället arrangerar Apelago Group årligen Trosa Boat Show, en båtmässa som äger rum i september och har blivit en framstående händelse för båtentusiaster och besökare från när och fjärran.

År 2023 lanserade Apelago Group en spektakulär ny tilläggstjänst till vår redan mångsidiga verksamhet – Trosa Galejet. Denna unika festival, som ägde rum mitt i hjärtat av hamnen i Trosa, blev en omedelbar succé med över 10 000 entusiastiska besökare.

Trosa Galejet är mer än bara en festival; det är en fusion av musik, öl och mat som skapar en levande och elektrisk atmosfär vid vattnet. Vår festival erbjuder en imponerande lineup av lokala och internationella musikakter som underhåller och engagerar publiken under hela evenemanget. Med olika genrer och artister strävar Trosa Galejet efter att tillfredsställa en bred publik och skapa en oförglömlig musikupplevelse.

Festivalbesökarna kan även njuta av ett brett utbud av lokalt bryggda ölsorter och kulinariska läckerheter från områdets bästa matleverantörer. Trosa Galejet är en sammansmältning av musik, öl och mat och erbjuder besökarna en unik möjlighet att njuta av kreativitet och kvalitet i varje aspekt av festivalen.

Med Trosa Galejet har Apelago Group ytterligare stärkt sin position som en ledande aktör inom turismindustrin och evenemangsarrangör. Festivalen har inte bara blivit ett årligt höjdpunktsevenemang för lokalbefolkningen utan har också lockat besökare från olika delar av landet, vilket ökar Trosas attraktionskraft som en livlig och spännande destination.

Trosa Galejet markerar Apelago Groups engagemang för att skapa minnesvärda och underhållande upplevelser för våra besökare och bekräftar vår roll som en kreativ kraft som bidrar till att forma och berika det kulturella landskapet i Trosa och dess omgivningar. Vi ser fram emot att bygga vidare på denna framgång och fortsätta erbjuda spännande och innovativa evenemang för alla som väljer att utforska och uppleva det bästa av Trosa.

För att ytterligare sprida kännedom om Trosa och dess omgivningar ger Apelago Group ut det populära turistmagasinet "Upptäck Trosa". Magasinet trycks i 25 000 exemplar och distribueras till våra gäster, vilket fungerar som en värdefull guide och resurs för dem som utforskar regionen.

Apelago Group strävar ständigt efter att förnya och förbättra vårt utbud för att möta våra gästers förväntningar och erbjuda en minnesvärd och unik turistupplevelse i Trosa och dess omgivningar. Med passion, engagemang och en stark lokal förankring strävar vi efter att vara ledande inom turismindustrin och skapa positiva intryck för alla våra besökare.

Meet The Team

Our Clients

bottom of page